Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I30v90o 88C92i82l13i23c12h

21. 5. 2020 16:44

Ona si současná vláda nedělá s platnými zákony velké starosti obecně. Asi dle vzoru premiéra.

1 0
možnosti
Foto

Stát se rekonstruovat nedá. Stát je báječným nástrojem v rukách mocichtivých lidí a ti budou mít vždy eminentní zájem tuto svou moc posílit a rozšířit. Úsměvné je to, že jim mnoho lidí věří, že to dělají především proto, aby je ochránili, nebo aby jim pomohli.

1 0
možnosti

Ještěže je u moci vláda premiéra Babise a nikoli takováto mladá jelita jako autoři blogu nebo Chvilkari. Ti by nic pod rouškou práv a svobod, která mají jako mantru nic nezakazovali ani neomezovali a vysledkem by byla hromada mrtvých a ve vážném stavu nemocných na přístrojích, kolaps zdravotní péče a světový rekord v počtu mrtvých. Lidé jako autor zvládnou řídit maximálně motorové vozidlo. A to ještě s otazníky. Díky takovým nám vládne Andrej Babiš a vše mu prochází , protože tzv. rekonstrukce by vladla ještě hůře. Snuska řeči o ničem a konkrétně demagogie. Jako vše od tzv. liberalu.

0 7
možnosti
Foto

Ajajaj, to je velmi nemoudré.... ts, ts, ts....

0 0
možnosti

J29a25n 97R64á93ž

20. 5. 2020 16:28

Dovoluji si toto pojednání nazvat snůškou teoretických úvah pododobných těm, kterými se chtějí zejména mladí právníci zviditelnit, ale nic podnětného do odborné debaty na předmětné téma nepřinesou. Slyšel jsem na toto téma vyjádření různých právních autorit a ani u nich nelze hovořit o vzájemně shodě názorů.

Mimochodem: Žalob na nesprávný postup státu v době koronakrize bylo podáno už dost a pokud vím, tak jenom jedna byla úspěšná, i když i nad tím, že se žalobou zabýval Měst.soud v Praze a ne Ústavní soud, dost právníků s údivem pozvedlo obočí. Dá se očekávat, že obecné soudy budou čekat, jaký názor na to, jaká opatření vyhlášená vládou v mimořádných, nepředvídatelných a bezpříkladných situacích, kdy je jejím primárním úkolem ochránit životy a zdraví občanů, jsou učiněna v rámci Ústavy a která tento rámec překračují, vysloví Ústavní soud. Jelikož se problematika omezujících opatření zasahujících do elementárních občanských práv týká celé Evropy, dá se předpokládat, že se k ní vyjádří i Evropský soudní dvůr. Než vynášet v současnosti ukvapené soudy o ústavnosti, či neústavnosti kroků vlády, je moudré raději vyčkat.

0 5
možnosti
Foto

Dostali jste s paní Dolejšovou stejné instrukce? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Právník a vedoucí týmu protikorupční platformy Rekonstrukce státu, největší občanské lobby v Česku. Prosadili jsme pět z devíti zákonů pro větší otevřenost státní správy a zodpovědné vládnutí. Teď hlídáme politiky, aby nepřekračovali Mantinely demokracie. Víc o tomhle všem se dozvíte buďto na www.rekonstrukcestatu.cz anebo mantinelydemokracie.cz.

Seznam rubrik